сряда, август 06, 2008

На Еленско

Втори август. Единайсет часа. Местността "Еленско" отново събра жители и гости на община Пирдоп по повод празника на града.
Кметове от съседни общини, общински съветници и представители на фирмите-спонсори уважиха с присъствието си домакините. За да отразят събитието присъстваха и всички медии от региона.
За доброто настроение организаторите бяха осигурили бира, кебапчета и традиционно - курбан. Служители от ОбА - Пирдоп активно участваха в подготовката и провеждането на специалното събитие.
Гост-водещ на програмата беше Галя Асенова, заедно с екипа си от предаването "От българско по-българско" - танцова формация "Българско" и оркестър "Цветница". Специално поканена за празника беше и поп-фолк звездата Нелина.
Официалната част започна с приветствие на кмета на община Пирдоп Антоанета Илиева. Тя се обърна от името на ръководството на общината към руските приятели от побратимения ни град Егоревск, жителите и гостите на гр.Пирдоп с "Добре дошли!" и им пожела много настроение, здраве и приятни часове сред святата за пирдопчани местност "Еленско".
Тази година Денят на Пирдоп чества своята 115-та годишнина. В словото си г-жа Илиева се върна назад във времето, за да подчертае, че пирдопчани имат основание да се нарекат наследници на древните жители на тази земя - траките, славяните и българите. Тя благодари на всички, които с подкрепата си помогнаха да се реализира празника на града. "Когато работим в една посока, всичко, което правим е трайно и запомнящо се, в интерес на хората и общината. Честит празник!" - завърши г-жа Илиева.
Поздравителни адреси от Президента на Република България Георги Първанов, Синдикатът на българските учители и Председателя на ОбС - Айтос прочете инж.Добринка Балканджиева.
Александър Никитин - председател на Районния съвет на депутатите в Егоревск, прочете Поздравителен адрес от името на кмета на Егоревски район Михаил Лавров. Текстът акцентираше върху дружбата между двата славянски народа и увереност в разширяването на културните и деловите контакти между побратимените Егоревск и Пирдоп. Поздравителният адрес завършваше с пожелание за здраве, щастие, благополучие и увереност за утрешния ден.
Александър Никитин, заедно с Олга Щербатых и Людмила Потеенко връчиха на г-жа Антоанета Илиева Поздравителния адрес, заедно с руски сувенири: руски шал - за да топли отношенията между двата братски народа, кукла - пазител на дома, и домашен дух, който пази топлината на домашното огнище. Паметен знак на гр.Егоревск - 230 години на града, беше връчен на инж.Цанко Цанов.
По-късно на сцената заеха местата си руските младежи, които поздравиха присъстващите с две песни по случай празника.
Отец Недко отслужи тържествен водосвет за здраве и благоденствие.
Програмата продължи с изпълнения на оркестър "Цветница" и танцова формация "Българско". Първа на хорото се хвана кмета Антоанета Илиева, след която се присъединиха и много от присъстващите. По-късно на сцената се присъедини и фолк-звездата Нелина, която повдигна още повече духа на празнуващите.

Източник: Сайт на Община Пирдоп

Няма коментари: