събота, септември 06, 2008

Информационен ден в Пирдоп

Агенцията по заетостта, Дирекцията “Регионална служба по заетостта” - София и Дирекцията “Бюро по труда” – Пирдоп организираха информационен ден за търсещи работа лица на Европейската мрежа за услуги по заетостта EURES България. Проявата е част от годишния план за действие на EURES България, чиято цел бе популяризиране възможностите на Европейската мрежа за услуги по заетостта и EURES портала (http://eures.europa.eu).
Присъстващите търсещи работа лица (заети, безработни, студенти) на възраст от 20 до над 40 години, регистрирани в бюрото по труда в града, имаха възможност да се запознаят със структурата и услугите, които предоставя Европейската мрежа за услуги по заетостта, както и с конкретните условия на живот и работа в Чехия и Италия. Демонстрирано бе как да ползват EURES портала, в който има и секция на български език.
Преобладаващите въпроси бяха относно най-често обявяваните работни места в портала, изискванията за възраст и езикови познания, заплащането в съответните страни. Интерес бе проявен към здравното осигуряване в представените страни, както и от условията на живот и работа в Швейцария.

4 коментара:

Анонимен каза...

Източник на информацията: http://www.az.government.bg/internal.asp?CatID=21&WA=News/ViewNews.asp&ID=740

Анонимен каза...

q Pirdop blog si ima ve4e anonimni pomo6nici :D :D :D

доставка на телечшко месо каза...

Хубава инициатива, но въпроса е все пак желаещите да заминат да работят в чужбина да могат да го направят. Без език е малко трудно да заминеш където и да било. Чехия е добра дестинация за работа, Швейцария също. Няма да е лошо от бюрото по труда да предлагат и езикови курсове на безработните.

Рекламни услуги каза...

Много хубава инициатива. Чехия е добра дестинация за работа, за Италия не бих казал.
Сигурен съм, че е било изключително полезен ден за много хора, който имат интерес към работата в чужбина.