сряда, декември 05, 2007

От 2008 новите влакове на Siemens ще пътуват и до Пирдоп

В началото на 2008 година предстои доставка на нови електрически мотриси на БДЖ - те постепенно ще заменят досегашните стари мотриси. С новите влакове ще дойдат разбира се и нови цени на билетите. Да се надяваме, че ще си удържат на думата и ще ги увеличат само с 10%. Увеличението го оправдават и с новите германски вагони от които са съставени бързите и ускорените бързи влакове.
От ноември 2007 влаковете с нови вагони за Пирдоп са:
София(7:20) - Пирдоп(8:45);
"Чайка": София(15:55)-Пирдоп(17:16);
"Чайка": Пирдоп(10:25)-София(11:45);
Пирдоп(19:53)-София(21:20).

4 коментара:

Анонимен каза...

възмутена съм от липсата на "вагон за домашни животни" в новите СИМЕНСИ.последния път, когато се наложи да пътуваме с кучето си в посока Димитровград-София на 27,01.08г в 18ч тръгваше влака- една злобна "началник влак" госпожа ни свали, като "прокажени" с полицията на влака смотива , че не може да пътува кучето...дъджеше се безобразно , беше изпаднала в истерия...каза ни: "оставете го тук на гарата" Ние си казахме"тази луда ли е...?" как да си оставиш животинчето просто ей така... И след тази драма се обърнахме към "началник гарата", една друга госпожа, която ни обясни, че такива са правилата...и ние и предложихме да направят специални табла и отделно ясно да информират на касите за тези условия ...
И така после след около 10ЧАСА В 4Ч СУТРИНТА ХВАНАХМЕ СЛЕДВАЩИЯ ВЛАК ЗА СОФИЯ, КОЙТО ИМАШЕ "ВАГОН ЗА ПРАТКИ" ТОЕСТ "ЗА ДОМАШНИ ЖИВОТНИ".
И ТАКА АЗ НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ КАК ИЗИСКВАТ ОТ НАС ДА ИМАМЕ ВСИЧКО НЕОХОДИМО ПО ЗАКОН/НАМОРНИК, ПАСПОРТ,ПОВОД/, А ТЕ НЕ...

Pirdop blog каза...

Като гледам как в момента няма вагони за хората не мисля, че скоро ще се осигурят места за животните. Оплачете се на БДЖ - e-mail-а може да вземете от сайта им.

Анонимен каза...

"mani man",човече, следя блог-а ти почти от началото му, но този коментар за ГРАФИТИте направо ме УБИ. Какво точно не им харесваш ? Стила или цветовете,а Мани ? Според мен точно ГРАФИТИте освежават "Кремиковско-Индустриалния" стил на обичното ни БДЖ и му придават някаква визия.След 6 месеца "Сименс"-а ще изглежда както след 60 години в Австрия, а ГРАФИТИте не хващат прах, защото рисуващите редовно ги сменят. Дано от "мани ман" не се превръщаш в "МАНИ-МАНИ" :^)

Pirdop blog каза...

' "Кремиковско-Индустриалния" стил на обичното ни БДЖ ' може да наречеш старите вагони и електрички, но новите мотриси за далече от твоите определения. Дизеловите Сименс, доставени преди няколко години, си изглеждат много добре и сега. Ако след 6 месеца тези електрическите изглеждат 'както след 60 години в Австрия' ще трябва да благодарим отново на подобни малоумни индивиди, които вместо да си драскат по стените шарят влаковете.
Кажи ми на теб какво толкова ти харесва един графит на чисто нов влак, който без него си е много по-хував?
Като влезеш вътре приятно ли ще ти е да не може да гледаш през прозореца, защото е надраскан?