събота, декември 29, 2007

"Поповото кладенче"

"Поповото кладенче" - любимото място на поета Тодор Влайков не се поддържа от години. Мястото, от което десетки хора всеки ден си наливат вода, което се използва за пикник от млади и стари в момента е без ограда, потънало в боклуци. През годините доброволци боядисваха оградата, но с времето основите на колчетата изгниха и стана много лесно за някои "съвестни" ""граждани"" да ги занесат на вторични суровини спечелвайки лев-два за тях.

Учудваща е енергията на някои хора да рушат всичко, което е правено с години. Ако тази енергия влагаха в нещо полезно положението в Пирдоп нямаше да е същото. Срамно е и поведението на общинските власти, които през годините намираха хиляди левове за една велика "независима" журналистка, а за една ограда да направят там не се сетиха. Единственото, което е останало здраво там са пейките и масата. Да се надяваме, че някоя умна глава няма да ги протроши и тях...

2 коментара:

Анонимен каза...

Бе вандали всякакви....онзиден бяха бутнали два контейнера в реката.....като се залепи неква обява или плакат...веднага тряя да се скъсат......и после не сме селяни....селяни сме първа класа!

Ивана:"Удари по масата, покажи си класата....."

Анонимен каза...

О, номерът е, като се събере някоя младежка компания там, задължително да се запушва канала за оттичане на водата... Да се стори масрафа и после кучетата да разнасят останките от яденето по една седмица и повече... Не знаете ли, че навсякъде в Европа правят така?