петък, април 11, 2008

Най-после конкретни стъпки за съживяването на МБАЛ-Пирдоп

На 09.04.2008 година, в лекторията на читалище "Напредък" в гр.Пирдоп се проведе безпрецедентна среща с участието на кметовете и общински съветници от всички общини в региона.
На срещата присъстваха кметовете на община Пирдоп - г-жа Илиева, на община Златица - г-жа Каменова, на община Мирково - г-жа Йотина, на община Челопеч - г-н Кесяков, на община Чавдар - г-н Геров, на община Копривщица - г-н Цеков. По уважителни причини отсъстваше г-н Гарчев - кмет на община Антон. Той беше представляван от председателя на общинския съвет г-н Симов. Присъстваха и председателите на общинските съвети. В залата бяха около 40 общински съветника.
Повод за срещата беше обсъждането на финансовото състояние на МБАЛ-Пирдоп, което е силно влошено в последните години. МБАЛ-Пирдоп е със статут на регионално болнично заведение и обслужва жителите на всички общини.
Обсъжданията бяха в посока за дофинансиране на част от разходите чрез бюджетите на всички общини през 2008 година. Обсъдена беше и идеята кметовете заедно да преговарят с големите фирми от региона за дофинасиране.
Бяха изслушани отчетите и мненията на прокуристът г-н Софи Дичев и гл.счетоводител г-жа Цанова.
Участниците се договориха, че ще организират нова такава среща веднага щом анализът на прокуриста на МБАЛ стане факт.

1 коментар:

Анонимен каза...

Хе хех хе. Браво. Открихте топлата вода.:)