понеделник, април 21, 2008

Бюлетинът на Община Пирдоп - хубава идея, но стига ли до всеки?

От началото на годината Община Пирдоп издава информационен бюлетин, който се разпространява безплатно. Като се вземе впредвид през миналите години колко пари са изтекли към разни медии - това е една хубава идея. Но дали този бюлетин стига до всеки? Попитахме трима случайни човека на центъра на Пирдоп в събота и те дори не знаеха за такова нещо. Не че тези трима човека представляват цял Пирдоп, но те бяха първите, които срещнахме. И надали са единствените, които не знаят за съществуването му. Значи проблемът пред нашата община продължава да си е същия - няма я връзката с хората или поне тази връзка не е така добра както би трябвало да бъде. Бюлетинът трябва да стигне и до последните улици на Пирдоп и Душанци, пък дори и това да струва малко повече. Поне едно е сигурно - сега, дори и информацията да не стига до хората, ни излиза доста по-евтино!

13 коментара:

Анонимен каза...

ми да плащат на Пощата да го разнася по домовете.

Васил Иванов каза...

Аз лично редовно го получавам, т.е. системата работи. Трима човека не са представителна извадка, какво щеше да стане ако един беше отговорил "Чета го"? 33% четаемост? Това че някои хора гледат с пренебрежение и директно го хвърлят в кофата си е техен проблем.

И си мисля че е добра идея да има такъв бюлетин. В него вече се публикуват всички решения, взети от Общинския съвет, което значи само едно - прозрачно управление. То е ясно че не е масово четиво и не всеки ще му се радва, но за определен кръг хора е полезно.

Пример - Държавен вестник.

Анонимен каза...

Хе нали има вече връзки с обществеността. Тя си го пишеда вземе и да си го разпространява а не имам друга идея, какво ще кажете мъжа и да го разпространява- а затворен кръг и без туи си нямат друга работа. Пък и информацията в този бюлетин е доста стара или е от преди два месеца.:)А пък за откритото управление имаше във ветник "Камбана" едно отворено писмо- Защо никой не се осмели да отговори на него?

Анонимен каза...

Забелязах нещо, което не ми направи много бобро впечатление. Защо г-н Председателя на общинския съвет си спира джипчето пред общината все едно , че е спрял пред дома си и пренебрегва знаците. При полежение, че има паркинг до общината.И почти всяка събота е в Оазиса така стабилно почепен.

Анонимен каза...

Васко, малко си в грешка. Прозрачността на управлението не е само за определен кръг от хора. Нещата, които се гледат на сесиите наистина са важни и "интригуващи" само за тези, които лично са присъствали там. Другите и да искат не могат да знаят за какво става дума. Скоро като почнат да предават и по кабела, тогава ще говорим пак.
А и можеше да минат бюлетина през някакъв проект, щеше да им излезе още по-евтино.

Анонимен каза...

Като видите другия път така джипа на г-н Председателя на общинския съвет се обадете в КАТ да го глобят и без това са близо. А това, къде ходи и колко почерпен в извънработно време си е негова работа. Той ако върши както трябва работата си ако ще и пиян да е всяка вечер - няма никакво значение! Пък и как ви прави впечатление той след всичките години на Цано, които и сутрин залиташе към общината?

Анонимен каза...

Цано поне не парадираше със положението си.

Анонимен каза...

Да, тук съм съгласен, че не е парадирал с положението си. Той дори е добър човек, лошото е, че го манипулираха тези които в дейтвителност управляваха Пирдоп. Но на тях точно такъв човек им трябваше за да си вършат нещата. Аз не че толкова защитавам Председателя на ОС, но ме издразни "И почти всяка събота е в Оазиса така стабилно почепен." - понеже в Оазиса всеки е така в събота, пък и няма какво да се правим на светци - всеки като се отпусне си пийва!

Анонимен каза...

Да така е всеки се отпуска след работа или там, когато и да е. Но не ми харесва , че за едни може да се коментират а други не.

Анонимен каза...

MMmm 6to ne pusnete edna tema za6to prez zabraneniq period za ribolov qz. Du6anci e pylen s ribari i nikoi ne vzima nikakvi merki.

Pirdop blog каза...

Хубава идея, но за целта са нужни снимки, които в момента не можем да направим точно на язовир Душанци. Ако имате такива или някои свързани с нередности се чувствайте свободен/на да ни ги изпратите :)
pirdop@lycos.com

Анонимен каза...

Знаели кмета на Община Пирдоп, че шофьора на общината Павел Цамбов източва пари от общината чрез фирма "Любекс". Като надписва броя на извозените от фирмата контеинери за смет!!!1

Анонимен каза...

Не веждате ли хора, слепи ли сте,
какво се случва в този град.
десетилетия наред боксувахме на място,за нас промяната не бе дошла.
И тънехме в мърсотия и безчинства,
така удобни на червения електорат.

Но днеска всичко толкоз бързо се променя, че старите Пирдопчани учудено се питат, възможно ли е да се случва всичкото това.И с радост и със сълзи на очите, гордеят се с обновения си град.

Това така е, защото млад човек избрахма да ни управлявва.
Амбициозна, силна, волева, обърка плановете на Червената ламя.
Показа ни Кметицата на всички, че
с труд ще може да се променим.
Че има ли желание и воля, ще збъднем нашата мечта, а тя е да живеем по щастливо и да се гордеем с нашите деца.

Защо оклюмаха червените божури, нима страхуват се от синьото небе.
Ще трябва май, че да признаят, че по-силно е младежкото сърце.
Промяна нужна е на всеки, ще трябва силите си да обединим.
И да обърнем гръб на хората които, десетилетия ни бутаха в калта.