петък, април 11, 2008

Кажи НЕ на глупавите депутати!

На 13.02.2008г. Комисията по образование и наука в 40-тото Народно събрание прие изменения в Закона за народната просвета, която касае отпадането на т. 4, чл. 16:

Чл. 16, т. 4 от действащия сега Закон за народната просвета гласи, че държавните образователни изисквания се прилагат включително за усвояването на книжовния български език.
В Законопроекта, предложен от правителството, е записано тази точка да отпадне. Параграф 2 на законопроекта разпорежда: „В чл. 16 т. 4 се отменя.”

Блогът на Пирдоп се включва в кампанията срещу глупавите правителствени решения и ви призовава за подкрепите специално създадената петиция на адрес - WWW.BGPETITION.COM

Настояваме да не бъде погазвана Конституцията на Република България!

В нея изрично е записано, че официалният език в страната ни е българският език.Това означава той да бъде задължително изучаван и усвояван на нужното високо ниво във всички български училища, от всички български граждани и на също такова ниво да бъде изискван и използван във всички български институции.

Призоваваме всички ние, като български граждани, да се противопоставим на все по-настойчивото утвърждаване на неграмотността като норма в най-новата история на България!

Няма коментари: