понеделник, юни 30, 2008

Търгове, търгове... - резултат никакъв!

Повече от година насам се разпространяват съобщения за предстящи ремонти на пътища и жп линии в посока Пирдоп, но към момента резултати не се забелязват.
През месец май 2008 стана ясно, че на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" ще бъдат преотстъпени средствата от заема от Световната банка по проекта "Рехабилитация на пътната инфраструктура". Месец по-късно след поредните разкрития за корупция стана ясно, че този фонд ще се разформирова и на негово място ще има агенция към Министерски съвет, което неминуемо ще доведе до още забавяне на рехабилитацията на пътя София - Пирдоп.
Национална компания "Железопътна инфраструктура" пък си обявява търгове един след друг и всичките били неуспешни. Последният такъв, обнародван в електронната страница на Държавен вестник от 10.06.2008 год. - под № 6, е за ремонт на релсите в участъците Мирково - Челопеч и Златица - Пирдоп, което общо е около 11-12 км. За тези километри срока за изпълнение на проекта е 24 месеца. Спокойно могат да се състезават с изпълнителя на ремонта на пътя Челопеч - Карлово за рекорд по най-бавна работа.

Няма коментари: