вторник, юли 01, 2008

ЧЕЗ отчита електромерите извънредно

ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ ПОТРЕБИТЕЛИ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ В ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

Уважаеми клиенти,

Поради предстоящата промяна в цените на електроенергията, която бе одобрена от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, ще се проведе извънредно отчитане на електромерите в Западна България.

Умоляваме Ви да осигурите достъп за отчитане на вашите електромери от 01 до 09 юли 2008 г.

Това отчитане се извършва в съответствие с Общите условия на договорите за използване на електроразпределителните мрежи, според които при промяна на цената на електроенергията дружеството трябва да извърши извънредно отчитане.

На територията на Западна България, извънредното отчитане на измервателните уреди ще се провежда едновременно с тримесечното. Поради тази причина, за клиентите на ЧЕЗ, чиито електромери се отчитат в началото на месеца, извънредното и тримесечното отчитане ще съвпаднат. За всички останали - ще бъдат извършени две отчитания – извънредно и редовно.

В изравнителната фактура по тримесечното отчитане ще бъде отделно посочено количеството електроенергия консумирана според сегашните и според новите цени одобрени от ДКЕВР.

Сроковете за плащане на задълженията не се променят.

Клиентите няма да получат специална фактура заради извънредното отчитане, а ще получат известие по схемата за тримесечно отчитане, в коeто ще бъде отразена енергията преди и след промяната на цената.

Допълнителна информация относно срока за следващо отчитане и срока за следващо плащане можете да получите;

- на телефон 0700 10 010
- на електронен адрес zaklienta@cez.bg
- в центровете за обслужване на клиенти.

Няма коментари: