вторник, юли 15, 2008

Началникът на гара Пирдоп не знае разписанието на влаковете

Интересна новина се появи днес на страниците на ЕИА "Нов Поглед" - "Графикът на БДЖ в обедния часови пояс е добър, смята началника на жп гара Пирдоп...".
Кой ли график визира господинът с 13 годишен стаж в железниците ?!?! Той дали знае, че в обедния часови пояс въобще няма график, понеже няма влакове. Дали брои и товарните ?!?! Справка в електронното разписание на БДЖ за пътуване София - Пирдоп показва интервал от 08:40 до 15:55 без влакове.
Дал е аргументи защо не се е подписал, но къде са те за "добрия" график? Или от спане в кабинета е пропуснал да разбере, че няма дневни влакове от много години.
Наистина, ако тази подписка е събирана на хвърчащи листа няма да постигне желания ефект, но къде е бил той когато се е събирала за да каже там как трябва да бъде.
Въпреки добрия график все пак е казал - "Както аз, така и целия персонал сме за още влакове, които да обслужват гарите от Копривщица до София". Браво на него и персонала, но освен да говорят нека се погрижат тези влакове да станат повече.

7 коментара:

Анонимен каза...

Da i az smqtam 4e e dobyr grafika. Az 4esto pytuvam s toq obednia v 8h! Neka da pusnat malko vlakove sutrin i ve4er, 4e taka vsi4kite kato sa naobqd e malko neudobno

Анонимен каза...

Grafika na BDJ e absolutna pornografia, onzi den hodih da se podpisvam, nqmashe ni podpiska , ni vest , ni kost!
Vajnoto e che vytre obsyjdaha Funky ot music idol!

Анонимен каза...

Emi kakvo da praviat slujitelite kato po cial den niama nikakyv vlak - sigurno ne samo funky obsyjdat. A ako tova naistina na4alnika go e kazal ne govori mnogo dobre za nego.

Анонимен каза...

hjklAma ste glupenderi kajete 4e Cano i vinoven i gotovo.

Анонимен каза...

hehe ta kakvo 6te e vinoven Cano - toi ne hodi tam otkadeto ne moje da vla4i pari

Анонимен каза...

повече влакове = повече работа,
повече работа = по-мално сън в работно време!
Разбира се, че е добър за него графика на влаковете! Глупак!

Анонимен каза...

Началникът на гара Пирдоп няма как да каже нещо против БДЖ. Все пак той е служител на компанията и не може да си позволи да говори против нея наляво-надясно. Наистина е могъл да използва други думи, защото става смешен с тези за "добър" график. Че графика не става за нищо е ясно на всеки, но аз лично не вярвах, че недоволството е така голямо. Аз доскоро си мислех, че от БДЖ-то ме мислят за психично болен, че им пращам писма през месец за вече нетърпимото положение на нашата линия. Явно и на другите хора им е писнало вече.
Много хора помислиха, че аз съм инициирал тази подписка, но това не е така. Служителка на гарата е инициаторът и в дейтсвителност не е спазила някои изисквания за тази подписка. Когато отидох на гарата в неделя да пътувам имаше вече 200 подписа и аз много се зарадвах, че някой е започнал това нещо. Затова вечерта изпратих до много хора и медии e-mail с информация за подписката. Дори и тази подписка да не се изпрати тя беше един добър сондаж на общественото мнение за графика на БДЖ, който просто няма как да бъде приет от някой нормален човек. Не може един тунел по тази линия да им е оправдание вече 10 години да премахват всичките удобни влакове и да оставят някакви измислени, като този в 4:37 - абсолютно ненужен влак. Разписанието на БДЖ е съставено да изпълнява чужди интереси и ние всички не бива да оставяме това така. Ние да не сме някое затънтено село в Родопите - Пирдоп е на трета ГЛАВНА жп линия. ГЛАВНА е само по документи, защото не може една линия да е главна и да не се поддържа с години, и да няма движение на влакове по цял ден. Да не говорим, че дневно има по 6 влака София-Карлово-София, които преминават през Кремиковци за да оставят по 5 работника. За хората, които искат влак по обяд - не могло, а за тези 5 работника може всички да обикаляме по 1 час по околовръстната линия на София. Били правили преброяване пътниците всяка година и на база на това правили графиците. Толкова много години не им ли стигна, за да разберат, че на хората им е удобно влаковете да минават през Подуяне, а не през Кремиковци?
Май вече е време за една сериозна организация за протест срещу БДЖ. Да се организира подписка според закона и тя да е на достъпно място за хората.
Ще им покажем на БДЖ, че нас ни има и не могат ей така да се подиграват. Само малко търпение всичко да се организира.

Атанас Гергов