четвъртък, юли 03, 2008

Кумерио Мед отново оглави класациите

2006-та година бе една от върховите за Кумерио Мед АД - Пирдоп. Компанията беше втора в България по приходи - повече от 2,5 милиарда лева. Тогава в някои бългаски блогове се зачудиха какви са пък тези Кумерио Мед така изведнъж да отидат на втора позиция.
Въпреки големите ремонти през 2007 година фирмата запази своята водеща позиция в бранша с приходи от повече от 2,2 милиарда лева. Ето какво пише вестник Капитал в една своя скорошна статия:

Когато българинът чуе металургия, в съзнанието му веднага изникват димящите комини на "Кремиковци". Числата обаче вече две години поставят като лидер в този бранш "Кумерио мед" с приходи от над 2 млрд. лева. Десет години след приватизацията си производството на бившия комбинат МДК - Пирдоп е с пъти по-голямо. Модернизацията продължава - през 2007 г. заводът не е работил два месеца заради ремонти, затова и приходите не са нараснали. След пускането на обновените мощности може да се очаква, че тази година предприятиято ще отчете ръст в приходите.
Само преди броени дни започна пускането на новата рафинерия в Кумерио. Макар и да е още в първи етап на своя пуск, тя е поредния знак, че компанията ще задъжи лидерската си позиция в България. А като вземем впредвид, че на второ място е залязващото Кремиковци - конкуренцията няма да е голяма!

1 коментар:

Анонимен каза...

Kolkoto izkarat po tri pati da dadat