четвъртък, януари 10, 2008

Старата болница

Дълги години в двора на МБАЛ - Пирдоп има една развалина, която застрашава всички преминаващи близо до нея. Известно време старата болница беше оградена, след това беше премахнат рушащият се покрив и всичко спря дотук. Сега е в това състояние, показано на снимката. Районът, около нея, е изпълнен с боклуци, превърнат в пасище на домашни животни. Колко ли още години ще стои така, докато не се случи някои инцидент и някой хора се сетят, че трябва да се вземат мерки.
Към момента обаче със сегашната болница проблемите са по-големи.
Предишното ръководство на община Пирдоп ясно беше показало, че районната болница далеч не е от най-приоритетните учреждения за тях. За пример мога да дам данните от бюджет 2007:

  • точка II. ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ - 28 833лв. (неизплатени)
За съпоставка да видим парите отделени за пенсионерския клуб в Пирдоп:
  • точка III. СОЦИАЛНИ ГРИЖИ:
  • Клуб на пенсионера - 12 810лв.

Трябва и да се подчертае, че клубът на пенсионера в гр. Пирдоп беше ремонтиран основно и месечната издръжка се поема от "Кумерио Мед" АД. За разлика обаче от болницата там парите са изплащани навреме. Изводите оставям на всеки от вас сам да си ги направи. Остава надеждата, че това няма да се повтаря повече занапред и това изключително важно за района лечебно заведение ще успява да си покрива разходите, без да са необходими финансовите инжекции на Кумерио. Финансовото състояние на учреждението ще стане ясно на следващото заседание на общинския съвет.

Данните на бюджета са взети от официалната страница на община Пирдоп
Снимки: road runner

Няма коментари: