понеделник, януари 28, 2008

Община Пирдоп отговаря

Като коментар на статията "Градски пейзажи" Община Пирдоп даде повече информация относно заснетите проблеми по улиците на Пирдоп. Коментарът е копиран по-долу:

До

Община Пирдоп ДНЕС
Блогът на Пирдоп


Уважаеми Господа,

По повод на материала “Градски пейзажи”, поместен на Блогът на Пирдоп на 27.01.2008 г., Ви информирам, че община Пирдоп е запозната със заснетата във видеоматериала проблемна зона, както и неуредиците по ул. “Чавдар войвода”, която се споменава в коментар към видеото.
Какво се прави по въпроса? Заснетият район е част от по-мащабен проект за реконструкция и благоустройство. Общината има изготвени инженерни проекти за района от мост “Скалата” до Ж.П.мост около река Славци. Общинския съвет ще разгледа план за финансиране изграждането на благоустройството в т. ч. корекцията на река Славци и инженерната инфраструктура на прилежащата територия. Проектът е мащабен и за необходимите средства ще бъдат изготвени проекто-предложения за финансиране от европейските фондове. Планирано е цялостно изграждане на подземна и надземна инженерна инфраструктура (подмяна на водопровод, канализация, корекции на коритото на реката, мостови съоръжения, пешеходни зони и др.).
По отношение на коментираните улици "Чавдар войвода" и "Панайот Волов" общината търси генерално решение на проблема с инфраструктурата, а не краткотрайни и временни изпълнения. Работата ще бъде извършвана поетапно (първо водопровод и канал, газификация и после асфалтиране) без излишно забавяне във времето.
Общинската администрация благодари за своевременно подадените сигнали за нередности на територията на общината и ще се стреми своевременно да информира гражданите за мерките, които се предприемат.


С уважение,

Катерина Илиева
“Връзки с обществеността”
Община Пирдоп
28.01.2008 г.

Блогът на Пирдоп pirdop.blogspot.com изказва благодарността си за бързия и подробен отговор. Честно казано за нас беше истинска изненада да видим подобно нещо, което не се е случвало никога в Пирдоп. Управляващите винаги са се криели, дори и при най-малката критика. На всички ни е ясно, че за месец-два не могат да се оправят всички улици, коритото на реката и всичките други проблеми, но подобни положителни прояви на служителите на Общината я издига в нашите очи и ни кара да вярваме, че сме направили правилния избор на местния вот миналата година.

9 коментара:

Анонимен каза...

Евала, че са ви отговорили. Това рядко се случва. Дори тук в София. Явно там общината работи

Анонимен каза...

Добре, че има будни граждани, та се разработи общината!

Анонимен каза...

Ами будни си бяхме и при старото управление, само че нямаше, кой да работи!

Анонимен каза...

Хе хехе ще ги видим и новите.
И честито ви 300% увеличение на данъдите в общината

Анонимен каза...

Bogat grad, golemi danyci!
Efektiwnostta v mnogo resori oba|e se powishawa- viziram smetosybirane i po4istvane nai ve4e/
Mesto da dvawkata se zamislete za logikata na tova dejstvie i se pointeresuvaite!Lesno e da sedim samo i da mrynkame!
Tipi4na bylgarshtina! Vsi4ki v rodilnoto vi darqvat s Diploma za vishe obrazovanie po filosofia.........
Baiganiovci!

lestr каза...

"Блогът на Пирдоп pirdop.blogspot.com и[b]сказва[/b] благодарността си за бързия и подробен отговор. Честно казано[b],[/b] за нас беше истинска изненада да видим подобно нещо..."

Блогът е чудесен, ама трябва да се обръща внимание и на грамотното писане!

Pirdop blog каза...

Да, наистина е така! Грешката е моя.
Блогът ще стане още по-чудесен, ако повече хора като теб влизат да ме поправят :)))

Pirdop blog каза...

Грешката е поправена, но държа да подчертая, че тази запетая след честно казано я нямаше ... :)

Gospod_BOG каза...

MN ste oficialni BE i ot koga stanahte OFICIALNIA blog na Pirdop 6tial da e 4udesen dokato ste o6te anonimni i STE BLOG a ne suzdadete sobstven sait kudeto da poso4ite istinskite si imena informaciata koiaot ka4vate niama da ima zna4enieto na OFICIALNA! A i o6te ne6to kavo raboti ob6tinata kakvo raboti raboti za rukovodstvoto si starata pesen na nov glas!!!!