петък, март 28, 2008

Арестуваха 19-годишен, който е блъснал полицай и избягал

Криминалисти от РПУ-Пирдоп задържаха 19-годишен младеж, който се опитал да осуети полицейска проверка и блъснал с колата си полицай, информират от пресцентъра на МВР.
В хода на разследването станало ясно, че преди инцидента той и негови авери откраднали 120 литра дизелово гориво.
В сряда вечерта около 21.00 часа пазач от охранителна фирма засякъл в района на с.Чавдар съмнителни младежи. Охранителят веднага съобщил на младши районния инспектор, който пък уведомил дежурната част на районното управление.
Незабавно към мястото се насочил автопатрул, а районният инспектор и пазачът се отправили към местността "Чам дере".
С висока скорост на пътя се появил лек автомобил "Ауди", който не спрял на стоп-палката на полицая. Водачът само намалил скоростта, не спрял, а блъснал служителя и избягал от местопроизшествието.
При сблъсъка бил счупен пръст на ръката на младши районния инспектор. Още същата вечер били установени шофьорът на колата и возещите се с него младежи.
19-годишният шофьор бил придружен от младежи на 26 и 24 години и непълнолетно момче от с. Чавдар.
Те се опитали да се укрият, но вчера били задържани от полицаите. В хода на разследването се установило, че малко преди инцидента те откраднали 120 литра дизелово гориво от багер на строителна фирма.
Шестте туби с нафта били скрити в нерегламентирано сметище близо до с.Чавдар. Младежите са задържани с полицейска мярка за 24 часа в РПУ-Пирдоп. Образувано е досъдебно производство.

Източник: news.bg

Няма коментари: