вторник, март 25, 2008

Предстоящи инициативи на МИС

И тази година набралата вече популярност в региона организация „Младежка инициатива за Средногорието” планира редица мероприятия, чрез които да се включи в Световните дни на младежката активност в края на месец април. Партньор в начинанието им ще бъде Община Пирдоп, като в момента членовете на МИС подготвят организацията на своите инициативи.
Първата от тях ще бъде дискусия под мотото „Младите променят света”. Тя ще се проведе на 24 април в ритуалната зала на читалище „Напредък”, а участие ще вземат различни клубове от училищата в региона. Всеки от тях накратко ще запознае останалите със своята дейност и резултати за последната година, а идеята за дискусията е дошла от ПГТХТ - Пирдоп. Средногорските младежи ще обсъждат ролята и значението на своята активност заедно с г-жа Диана Петрова, ръководител отдел „Култура и младеж” в Община Пирдоп. С помощта на общинското ръководство ще бъде осигурен и външен лектор, чието име все още се доуточнява.
На следващия ден в различни общини на Средногорието ще бъдат проведени редица еко инициативи. Според председателят на МИС г-ца Янка Захариева, те ще дадат възможност добрите намерения, изказани на дискусията предния ден, да бъдат приведени в действие. В основата си дейностите ще включват най-вече почистване на определени обществени места – градини, паркове, училищни дворове и др.
На 1 април пък ще стартира и конкурс за есе, рисунка, компютърна анимация и фотография, отново под мотото „Младите променят света”. Творбите ще се приемат до 18 април, а награждаването на най-добрите от тях ще бъде на третия, последен ден от Световните дни на младежката активност, във фоайето на читалище „Напредък”. С най-добрите снимки и рисунки ще бъде направена и своеобразна изложба. По този начин от МИС целят да поставят акцента върху креативното начало и различните таланти на младите хора.

Източник: Васил Иванов - vasilivanov.blogspot.com

Няма коментари: