вторник, март 11, 2008

Нова категорична победа на волейболистите

Четвърта поредна победа от пролетния полусезон записаха волейболистите на Пирдоп събота. Напълно очаквано те надделяха с 3:0 над гостуващия “Ерма” (Трън), като с тази победа вече окончателно се класираха за предстоящите през месец април плейофи.
Първият гейм бе спечелен с особена лекота от средногорци, които допуснаха само 9 загубени точки. Хаосът в играта на гостуващия състав и на моменти неадекватните им отигравания сякаш успокоиха домакините и те също допуснаха редица грешки. Въпреки всичко разликата в класите бе повече от очевидна и вторият гейм също бе за Пирдоп – този път с 25:18 т.
Третата част пък бе и най-оспорваната. Въпреки всичко волейболистите на “Ерма” бяха равностойни само в отделни моменти от гейма, а като цяло бяха напълно надиграни – 25:21. Срещата ще се запомни и с множеството възражения от страна на гостите срещу съдийски отсъждания, но определено не те бяха причината за загубата. Всъщност дори може да се каже, че резултатът можеше и да бъде още по-отрицателен за тях – все пак през по-голямата част от срещата домакините не играха на 100% от възможностите си.
Победата оставя пирдопчани на върха в класирането, с равен брой точки с “Чорни” (Брезник). В последния кръг идната събота двата състава се срещат в директен сблъсък на територията на намиращият се близо до Перник град. В тази среща ще се определи и окончателният лидер в надпреварата, след като до момента и двата отбора имат по осем победи и една загуба.
Така или иначе, и двата състава ще участват в плейофите за влизане във втората по сила волейболна лига в страната – “А” Елитна. Първото място обаче освен престиж ще донесе и по-лек противник – вторият съперник в другата група от нашия ешелон. Затова и нагласите в пирдопския тим са за победа в гр. Брезник, а треньорът Павел Лалов обяви, че ще се опита да събере целия наличен състав за решителния двубой. Средногорци имат и да си връщат за срещата от есента, когато бяха надиграни като домакини с 0:3.

Източник: Васил Иванов - vasilivanov.blogspot.com

Няма коментари: