сряда, февруари 13, 2008

Пирдопските волейболисти до 13 г. - на финали!!!

Истински фурор предизвикаха с играта си пирдопските волейболисти на провелото се през отминалия уикенд междуобластно първенство за момчета до 13 години. За турнира в Дупница възпитаниците на треньора Теодор Колев бяха спрягани като почти пълни аутсайдери, но в крайна сметка изцяло объркаха сметките на своите опоненти, финиширайки на първото място.

Съботният ден започнал с малък проблем в пътуването, който забавил с час и половина средногорци и те пристигнали в дупнишката зала със закъснение. Това за щастие не повлияло на играта им и още в първата среща те загатнали за огромния си потенциал. Срещу тима на „Миньор” (Перник) нашите момчета взели с лекота първия гейм, след което във втория допуснали обрат и довели нещата до тайбрек. В него обаче били безапелационни и успели да надделеят над перничани с 2:1.

В останалите две срещи – срещу домакините от „Марек” и „Пирин” (Разлог), пирдопските волейболисти записали най-силните си минути откакто тимът бе сформиран. Пред смаяните погледи на зрителите те постигнали две чисти победи с по 2:0, тотално надигравайки своите опонени. Треньорът Теодор Колев споделя, че за първи път просто е стоял отстрани без да дава указания – „Играеха точно така, както винаги съм искал и съм си представял.” Дори и традиционните съдийски „подпирания” не помогнали на домакините.

В крайна сметка средногорци убедително спечелили първото място и по този начин се класирали за финалите на републиканското първенство, които ще се проведат през април. Съставът, извоювал историческия успех, включвал капитанът Мартин Андеев, дебютантите Георги Джуров и Владислав Павлов, както и Николай Велков, Лало Теменужков, Георги Панчев, Делчо Димитров и Николай Филипов. Техният наставник не се нае да отличи някой от тях и заяви, че всички са играли на максимума от възможностите си и напълно са заслужили успеха. В тима вече мислят за финалите, като участието там само по себе си е забележително. Но пък и апетитът идва с яденето – затова и надеждите са за класиране в призовата тройка.

Така в рамките на половин година Пирдоп успява да класира за финали на републиканско първенство втори свой детски волейболен отбор. Причината – упорити и амбицирани състезатели и напълно отдаден на работата си треньор. Самият Теодор Колев споделя, че годините застой в пирдопския волейбол са си казали думата и нерядко опонентите се отнасят пренебрежително към нашите състави. По думите му обаче реномето започва да се връща – особено след значителни успехи като настоящия.
Оттук нататък следват междуобластните първенства за момчета до 15 г. в Перник на 23 февруари и за момичета до 13 и до 15 г. през март. И в трите категории имаме шанс за продължаване напред. Идната събота пък се подновява и първенството при мъжете, където също сме в челото на класирането. В първата среща за пролетта пирдопчани ще домакинстват на Ихтиман. Двубоят е в събота от 14:00 в Градската спортна зала, а входът е свободен.

Източник: Васил Иванов - vasilivanov.blogspot.com

Няма коментари: