понеделник, февруари 25, 2008

Волейболният тим победи с 3:1 гейма в мача с Ябланица!

Изключително важен успех записа пирдопският мъжки волейболен състав на Пирдоп в събота. Като гости на един от основните съперници в групата – тима на “Изгрев” (Ябланица), нашите момчета надделяха с 3:1 гейма и вече почти сигурно ще финишират като лидери и в крайното класиране.
Пред ентусиазираната публика на домакините срещата започнала много добре за пирдопчани, които устояли на първоначалния натиск и с лекота взели първите два гейма. След което, по думите на наставника Павел Лалов, сами си направили мача труден. През целия трети гейм средногорци отново водели убедително, когато при резултат 22:18 допуснали неочакван срив в играта си. Тогава наш състезател изпълнил сервиз неуспешно, след което домакините се активизирали и обърнали развоя на нещата до 25:22.
Спечеленият гейм върнал надеждите за победа не само на играчите на “Ябланица”, но и на тяхната публика. Така четвъртият гейм се превърнал в истинско зрелище, но и в изпитание – на няколко пъти зрители дори нахлували на игрището с викове срещу съдиите. За щастие те не се поддали на провокациите, а след драматичен финал нашият тим спечелил гейма с 29:27 и заслужено се поздравил с победата в мача.
По-паметливите може би помнят, че и първата среща между двата състава през есента беше не по-малко важна и драматична. Тогава в пирдопската спортна зала нашите момчета загубиха първите два гейма, след което с невероятна борбеност и хъс измъкнаха победа с 3:2.
Така след седмия кръг средногорци са с шест победи и уверено водят в класирането. Оттук нататък само чудо може да ги измести оттам – което значи, че още в първия си сезон в групата те ще се класират за плейофи, след които могат да се придвижат в по-горния ешелон.
Следващата среща на ВК “Пирдоп” е в събота срещу състава на Козлодуй. Двубоят е с начален час 14:00 ч., а мястото – градската спортна зала.

Източник: Васил Иванов - vasilivanov.blogspot.com

Няма коментари: