четвъртък, февруари 07, 2008

ОбС - Пирдоп засега няма да преразглежда решение №17 от 31.01.2008

Общински съвет – Пирдоп няма да преразгледа решение №17, взето на редовно заседание на 31.01.2008г., докато не бъдат предприети бързи и ефективни мерки от страна на г-жа Нонка Каменова.
На 06.02.2008г. в читалище “Хр. Смирненски” – гр. Златица беше проведена извънредна сесия на ОбС – Златица, във връзка с възникналите проблеми по новостроящото се на територията на гр. Златица депо за ТБО.
Като гости присъстваха: г-н Цанко Маринов – зам. областен управител на София-област, г-н Георги Николов – ст. юристконсулт в областната управа, г-жа Антоанета Илиева – кмет на Община Пирдоп, г-н Димитър Иванов – председател на ОбС – Пирдоп заедно с група общински съветници, г-н Алекси Кесяков – кмет на Община Челопеч заедно с г-н Николов – председател на ОбС – Челопеч и представители на общинската администрация, г-н Лъчезар Цветков – управител на фирма “Валмекс”, други.
ОбС – Златица излезе с молба – декларация към ОбС – Пирдоп да преразгледа решението си за спиране на извозването и депонирането на ТБО с произход от Община Златица на сметището на Община Пирдоп, взето на редовно заседание на 31.01.2008г. и последвалата Заповед №46 от 01.02.2008г. на кмета на Община Пирдоп г-жа Антоанета Илиева.
Г-н Димитър Иванов в качеството си на председател на ОбС – Пирдоп заяви, че няма да предложи преразглеждане на решението, докато не бъдат предприети бързи и ефективни мерки от страна на г-жа Нонка Каменова относно завършването на новостроящото се регионално депо за ТБО.
Г-жа Илиева - кмет на община Пирдоп и ОбС – Пирдоп считат за свой дълг осигуряването на място за отпадъците на Община Пирдоп до разрешаване на проблемите около новостроящото се депо за ТБО на територията на Община Златица, чието спиране беше предизвикано едностранно от г-жа Нонка Каменова.
Г-жа Илиева, в изказването си пред общинските съветници в Златица каза: “През 1998 година е сключен тристранен договор между общините Пирдоп, Златица и Челопеч за сдружаване във връзка с определяне и изграждане на площадка за саниране на твърди битови отпадъци. Искам да Ви напомня, че според разпоредбите на договора всички страни имат равни права и задължения; всяка от страните може да упражнява текущ контрол по спазването на предмета на дейност; решенията относно работата на сдружението се взимат с мнозинство; всяка страна има право на един глас; сдружението се представлява от кметовете и на трите общини; цялостната счетоводно-отчетна дейност се извършва от общината на чиято територия ще бъде депото; депото се изгражда на територията на община Златица; всеки от съдружниците сам носи отговорност за сключените договори с трети лица без изричното писмено съгласие на другите съдружници.
Към днешния момент кмета на община Златица еднолично взима решения. Ние, от община Пирдоп, и аз в качеството ми на кмет, няма да позволим да бъдем игнорирани в един проблем, който е еднакво важен за всички ни и който има достатъчно голямо обществено значение за всички.
Искам да Ви запозная с последния абзац на писмо от 18.12.2007 година на Министерство на околната среда и водите до кмета на община Златица, в който се казва: “В случай, че са извършени актувани строително-монтажни работи в обект регионално депо за твърди битови отпадъци на общините Златица, Пирдоп и Челопеч, моля да извършите разплащане със средствата от държавния бюджет. Наличието на актувани неразплатени средства ще доведе до отпадане на обекта за финансиране през 2008 година”.
Една нова процедура, липсата на пари, ангажиментите, които имаме към гражданите и които са поети от всички нас, няма да могат да бъдат изпълнени в достатъчно дълъг период напред.
Бих искала да кажа още, че решението на общински съвет Пирдоп беше взето единодушно. Издавайки заповедта на следващия ден и изпълнявайки това решение на общинския съвет, аз също го подкрепям, защото го считам за справедливо. Още повече, че територията, на която в момента се депонират отпадъците, не е законно сметище, а мера на община Пирдоп. Капацитетът му отдавна е изчерпан и при така стеклите се обстоятелства, при които е неясно за колко време напред ще се забави строежа на регионалното депо, най-малкото наш дълг е да осигурим място за отпадъците на община Пирдоп, което е не само наше право, но и дълг към гражданите на нашата община”.
Ръководството на Община Пирдоп и ОбС – Пирдоп настояват за бързо и трайно разрешаване на проблема със сметището, засягащ целия регион.

07.02.2008г.

С уважение,
Катерина Илиева
„Връзки с обществеността”
Община Пирдоп

7 коментара:

Анонимен каза...

Вие всички от Пирдоп сте късметлии с кметове и управници. Кажете ни какво да правим с ненормалната кметица на Златица - Нонка Каменова? Ще ни закопае този кретен! Абе, да не би вие-пирдопчани да ни спретнахте този номер с олигофрена?

Анонимен каза...

Нонка не е ненормална! Нонка е светица! Нонка е кошмара на пирдопчани и гордост за златичани. Да му мислят корумпираните. Ами ти защо не си пишеш името, бе?

Анонимен каза...

Това последното го е писал Стоян Шиеков! Шиеков, като е такава светица Нонка, що не си я вземеш в къщи да ти свети?

Анонимен каза...

Гледахте ли "Частен случай"? Браво, блестящо представяне на Нонка Каменова - направо диагноза!
Щяла да бие камбаната!Може би на поп Данчо от Златица? Препоръчваме и да я бие с кухата и глава. Абе какъв е този резил и няма ли край, най-сетне?

Анонимен каза...

От коя партия е тази жена? Кой стои зад нея? Много е нагла...

Анонимен каза...

Тази ненормалница е от партията на простаците и лумпените, които я избраха и които все още я подкрепят напук на нормалността. Под маската на непорочността и борбата с корупцията това нещастие во главе с тъпия и брат вършат купища далавери и престъпления. Но ще дойде видовден! Ще дойде края и на този цървул, лошото е че още много още цървули има за изхвърляне.

Анонимен каза...

Още трови Златица този ужасен дебил наречен Нонка Каменова